Fredrik Lindborg – baritone

lindborg

Foto: Krister Broberg, PorkSausage Studios

Fredrik Lindborg föddes i Fisksätra, strax utanför Stockholm våren 1979. Redan i mycket unga år var han fast besluten att bli jazzmusiker till följd av att hans pappa direkt efter hemkomsten från BB spelade plattor med Charlie Parker, Billie Holiday, Sonny Rollins och många andra, dagarna ut och dagarna in.

När han var nio år fick han äntligen börja spela saxofon i Nacka Musikskola. Redan efter något år fick han vara med i skolans improvisationsgrupp och något senare med skolans storband.

När det var dags för gymnasiet kom han in på Södra Latins yrkesmusikerutbildning. Där träffade han många likasinnade och började utvecklas på allvar. Det var också nu som han började spela i professionella sammanhang, bland annat mycket på afterwork– och lunchjazzen på Fasching med hans och Calle Bagges kvintett. På somrarna spelade han mycket på skärgårdskrogar med bröderna Gustav och Hampus Lundgren och Niklas Bodin.

Efter gymnasiet fortsatte han studera musik, ett år vardera på först Skurups Folkhögskola och sedan Fridhems Folkhögskola i Svalöv.
Som de flesta jazzmusiker idag fortsatte Fredrik till musikhögskolan, dock inte till Stockholm utan till jazzmusikerutbildningen vid Göteborgs Musikhögskola. Det mest givande där var arrangeringsundervisningen med Peter Burman som han framför allt har haft nytta av i bandet Stockholm Swing Allstars.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: